priser på Infrarød sauna Aarhus

 

Infrarød sauna kan lyde som et forholdsvist nyt koncept, men behandlingsformen har eksisteret i flere århundreder. Det er med god grund, at infrarød sauna er ved at gøre sig et comeback – infrarød sauna har nemlig mange fordele. Behandlingen har bl.a. en afstressende, udrensende og smertelindrende effekt. Varmen hjælper med at forbrænde fedt, styrker immunforsvaret og kan også hjælpe på en række andre lidelser.

Sådan foregår infrarød sauna

Infrarød saunaDer er forskellige måder, at opsætte en infrarød sauna på, men du vil typisk opleve, at du bliver placeret i en sauna, som er identisk med en almindelig sauna (som vi kender fra svømmehallen og spa)

Panelerne i saunaen udsender elektromagnetiske bølger og stråler, der skaber vibrationer og dybdevarme i din krop. Bølgerne er – modsat de stråler, du udsætter din krop for i et solarium eller i solen – harmløse, og forårsager ingen skader på din hud. Saunaen er – modsat den traditionelle sauna – hverken fugtig eller varm. Derfor er infrarød sauna også med i vores populære wellness pakker.

Hos pause recovery studio vil saunaen langsomt blive varmet op til 45 grader, og en behandling varer typisk 45 minutter.

 

Hvad er det godt for?

Infrarød sauna er, som sagt, godt for mange ting. Denne artikel vil præsentere de områder hvor infrarød har vist sig at være mest effektiv:

Udrensning af affaldsstoffer

  • Den infrarøde varme stimulerer svedkirtlerne, hvorved ophobede affaldsstoffer som tungmetaller, toxiner, nikotin m.m. transporteres ud af kroppen. Den øgede blodcirkulation styrker immunforsvaret samt medvirker til at ilte og rense blodet og organerne

Vægttab – forbrænding af fedt

  • De infrarøde varmestråler får kroppen til at svede ved en forholdsvis lav temperatur. Det kræver energi og øger derved stofskiftet og dermed kalorieforbrændingen. Selvom du ligger stille og slapper af i saunaen, vil det svare til 30 minutters motion.

Forbedret immunforsvar

  • Infrarød varme styrker immunforsvaret. Da de infrarøde stråler opfattes af kroppen som feber, skruer den op for immunforsvaret, da den tror den er ved at få en infektion. I kombination med at den kommer af med affaldsstoffer, får øget blodcirkulation og dermed bedre optagelse af næringsstoffer, styrker de infrarøde stråler hele din krop

En japansk forsker, Dr. Toshiko Yamazaki, har forsket i infrarødt lys og hvilken effekt, den har på kroppen. Hun forklarer, at en af grundene til at infrarødt lys har så stor en effekt i forhold til symptomer og sygdomme, er dens evne til at fjerne toksiner. Toksiner er som oftest hovedårsagen til smerte og skavanker. Toksiner vil som oftest ikke blive naturligt udskilt fra kroppen, men i stedet ophobe sig i væv og celler. Ved hjælp af infrarød sauna kan man hjælpe sin egen krop med at få udskilt affaldsstoffer, som evt. kan være grunden til at man føler sig hæmmet.

Traditionel sauna vs. infrarød sauna

Det der sker i en almindelig sauna, er at kroppens temperatur stiger. Kroppen opnår en slags simuleret febertilstand. Når vi har rigtig feber, er det kroppen, der renser ud og bekæmper virus og dårlige bakterier. Vi udskiller samtidig giftstoffer gennem huden. Huden er kroppens største organ og sved er en hurtig udskillelse af affaldsstoffer.

I en infrarød sauna er det lyset og bølgelængden af de infrarøde stråler, der er afgørende.

I en infrarød sauna oplever man ikke den tunge, tørre varme, og man kan godt få opfattelsen af, at det ikke har en effekt, men infrarød sauna har faktisk en større effekt end traditionel sauna. Selvom temperaturen er lavere i en infrarød sauna, går strålerne dybere i muskelvæv og knogler, og øger udskillelse af giftstoffer og ophobet fedt. Så selvom man føler sveden drive mere i en traditionel sauna, så er effekten større i en “køligere”, infrarød sauna.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.