Pause Recovery Studio artikel

PAUSE står der på væggen. Og hvilken én, de indbyder til. Allerede i det øjeblik man træder ind ad døren hos Recovery PAUSE Studio på Frederiks Plads i hjertet af Aarhus, mærker man det. Skuldrene falder ned. Smilet træder frem. Her er der tale om forkælelse af alle sanserne

03 jan. 2022 kl. 23:13

Anne Bente Volf – MÆRK AARHUS

Gæsterne kommer gerne langvejsfra. Faktisk er den her wellness-oplevelse med til, at flere gentagne gange tager turen fra blandt andet København, Odense og Aalborg. Recovery PAUSE Studio kan noget – byder på noget, der ikke fås andre steder i landet. Derfor …

Parret bag, Signe og Jonas Klit, smiler. Det har de god grund til. De indbyder til selvforkælelse, og det er blevet taget rigtig godt imod – faktisk bedre, end de havde turdet håbe.

– Alle har brug for en pause. Vi er bare ikke ret gode til at give os selv den – ud over den ene gang om året, man rejser væk, lægger sig ved en pool eller på en strand langt væk hjemmefra, lyder det fra Signe.

– Men hvorfor dog ikke give sig selv en helt sikkert velfortjent pause lidt oftere?
I hverdagen. Alene eller sammen som par, veninder, mor og datter – far og søn.

Klinikken med det helt rette navn Pause Studio, har til huse på Frederiks Plads. Nyt og lækker. Højt til loftet. Råt og indbydende. Når man kommer ind, tager man jakke og sko af. Fødderne putter man så i de lækre rene sutter, der bare venter på dine bare fødder.

Duften. Roen. Varmen. Allerede her begynder forkælelsen. Mærk det. Giv dig selv lov.

Smid skoene

– Velkommen, kom endelig ind, lyder det, da udsendte medarbejder en tirsdag aften bliver budt indenfor.

– Begynd med at smide jakken og dine sko, og kom med mig. Den meget venlige stemme og de søde smil tilhører Josefine, som denne aften er vært i Pause Studio.

– Du har booket dig ind til en lækker pakke af wellness, og jeg skal guide dig igennem. Først bydes du indenfor i den infrarøde sauna.

Til spørgsmålet, om det havde været prøvet tidligere, var svaret nej.

– Her er tale om en gammel asiatisk behandlingsform, som med sine infrarøde stråler sender lys, der afgiver varme, når det rammer kroppen.

Mærk Aarhus artikel - Pause Recovery Studio

44 grader

Man får øjeblikkeligt et billede af en sauna med et utal af svedige mennesker på nethinden. Det er helt forkert. Sådan er det ikke hos Pause Studio. Her har man saunaen helt for sig selv – eller sammen med den person, man selv har valgt at følges med.

Desuden kan der ikke være mere end to personer i den.

– Saunaen er sat til at gå op til makismalt 44 grader. Det er en komplet anderledes varme og sauna, end man som regel oplever. Her bliver varmt, ja, men ikke så varmt, at man ikke kan trække vejret.

De infrarøde stråler trænger ind i huden og opvarmer kroppen indefra, hvilket giver øjeblikkelig smertelindring, øger energiniveauet, afspænder muskler og øger både forbrænding og blod-
cirkulation.

Det lille rum, der omkranser den lille sauna, byder på mere af den rene duft. Koldt drikkevand er stillet frem, og en lækker badekåbe hænger på knagen og venter … på dig.

Josefine tænder og går ud. Man afklæder sig og går ind i det lille rum med den smukke røde stjernehimmel. Musikken er svag, men den er der, og den er afslappende. Uret tæller ned fra 45.

Masser af tid. Lad pausen begynde …

Anden pause

Uret går ud. De første 45 minutter er gået.

– Hop i kåben og futterne. Drik vand – masser af vand – og kom ud. Det var ordene. Og hvad der var blevet sagt, blev gjort.

– Det er tid til en omgang boots, lød det. Heller ikke det store kendskab til dem, men alligevel spændt på, hvad der skulle kunne.

Et par avancerede poser, som ligner lange støvler. De trækkes op over benene hver især, og ved hjælp af luftkompression bydes der på hurtig restitution. Hver støvle er inddelt i fem zoner, og man mærker tydeligt, hvor på benet der arbejdes – alt imens man jo bare fortsætter sin pause.

– Her øges blodcirkulationen, og musklerne får hjælp til at udskille diverse affaldsstoffer.

Så benene op. På med ”støvlerne” og gerne på de bare ben. Der serveres en sund læskedrik og en proteinbar til pausen.

Hvordan det føles? Lidt ligesom en rigtig god massage – uden at man overhovedet bliver rørt ved. Det strammer, men hvor meget bestemmer man selv, da der kan reguleres i graden af spændinger.

Men det føles virkelig behageligt, og som om nogen arbejder med fødder og ben. Meget behageligt.

Dette er en velkendt restitueringsmetode for både løbere og cykelryttere.

Masser af salt

30 minutter gik hurtigt. Disse 30 minutter var virkelig skønne. Begrebet ”gode ben” har fået en helt ny betydning.
Virkelig positivt overrasket.

Sidste pause. Floating. Et ord, der efterfølgende siger det hele, men et ord, som man, inden man prøver det, på en eller anden måde ikke er helt tryg ved.

Endnu et rum. Igen alene. Inde i rummet står en tank – et bassin med vægge og loft. Vandet i bassinet er cirka 30 cm dybt. Det er 36,9 grader varmt.

Floating for 2 i Århus

– Du skal floate, forklarer hun.

– Først skal du under bruserne her.
Hår og krop skal vaskes, og så er det ellers i med ørepropper, da der er meget salt i vandet. Læn dig tilbage – og flyd … Brug gerne nakkestøtten. Find ud af, hvilken stilling der er bedst for dine arme. Nyd stjernehimlen eller lyset i bassinet, eller sluk begge dele. Luk øjnene. Nyd det. Hold fri. Tag pausen. Her er ingen telefoner. Ingen børn. Intet ur. Når der er gået 45 minutter, ringer en klokke tre gange, og så er det tid til at stå op.

– Men først – enjoy.

45 gode minutter

Mere roligt bliver det ikke. Kan saltet bære? Ja, det kan det. Er 45 minutter lang tid? Næh, tilpas – selv for en rastløs sjæl. Er der for mange tanker eller tanker nok til hele 45 minutters alenetid – altså også uden vores alle sammens bedste ven, mobilen …? Det er jo op til dig.

Vandet bar mig i 45 minutter. Man mærker, at man flyder rundt. Helt stille og roligt. Det var følelsen af at ligge i et stort badekar.

Enestående og afslappende for både krop og sind. Kombinationen af epsom-salt og udelukkelsen af alle forstyrrelser gør, at behandlingsformen har en lang række gavnlige fysiske og mentale effekter.

Floating kan, efter sigende, hjælpe med at forebygge og reducere stress, reducere ledsmerter, inflammation og kroniske smerter, forbedre søvnproblemer og kronisk træthed, styrke koncentrationsevne og indlæring.

Klokken ringede. Eller gjorde den?
Og igen. Men der er da ikke allerede gået 45 minutter. Er der? Tredje ring. Så er det op.

Kroppen er helt blød grundet saltet, og ingen kan være i tvivl om, at en grundig vask er tiltrængt.

Smilet sidder fast. Det her var lækkert. Hele tre ting. En fantastisk pause. Man behøver ikke alle tre ting. Der er mulighed for at prøve det hele enkeltvist – eller sammensætte forløbet som ønsket.

En pause

Det handler om at finde frem til en balance i livet. Det ved Signe og Jonas. De har kendt hinanden i 20 år, og da de for nogle år siden var blevet forældre til et sæt tvillinger, vidste de, at de skulle noget andet end det, de havde været vant til.

– Vi er måske ikke de største fans af hverdagens trummerum. Daginstitutioner og faste arbejdstider. Vi ville gerne være sammen med drengene og hinanden. Vi ville se noget. Opleve noget. Give vores familie en oplevelse, fortæller Signe.

Ægteparret tog tilbage i 2018 deres livs pause – fra hverdagen.

De pakkede sig selv og deres børn. Verden ventede. Et år blev revet ud af kalenderen, og da de i Californien selv opdagede og for første gang selv prøvede floting, var de solgt.

– Vi vidste med det samme, at det her var noget, vi skulle finde ud af at få med hjem, fortæller Signe.

– Med min baggrund som skolelærer og Jonas’ som bankmedarbejder var det her en helt anden verden for os, men vi er og var begge atleter, så vi vidste lidt om, hvad der var godt. Men det her skulle være for alle – ikke kun for atleter. Det her skulle være forkælelse og velvære
for og til alle.

Pause Recovery Studio interview

Alenetid

Det er de unge, direktørerne, de studerende, forældrene, kæresterne, det grå guld, veninderne – alle kommer. Nogle giver det i gave og forkæler dermed andre. Andre og faktisk stadig flere vælger at give sig selv denne gave af velvære.

– Vi var ikke i tvivl om, at det ville blive et hit, for vi mærkede, det var lækkert. Men vi havde jo vores tvivl om, hvordan vi fik budskabet ud. Ingen kendte til det, så spørgsmålet var hvor og hvordan. Men vi har været meget heldige, og særligt i denne tid, hvor der har været en pandemi, som har budt os alle på lidt af hvert, har vi fået rigtig godt gang i pauserne. Vi er taknemmelige og ydmyge over for hver og én, der har prøvet det og sagt det videre, for det er klart den måde, vi er vokset på.

– Det, vi slår på hos os, er velvære. Men også, at man er sig selv. Roen. Der er ikke en masse mennesker her på én gang. Man møder ikke mange. Folk kommer løbende, men man har jo sauna og float for sig selv. Man bader ikke med nogen eller deler sauna med andre. Det er alenetid, og det tænker vi faktisk er halvdelen. Samtidig er det på ingen måde mærkeligt, at man gør det her alene. Det er mediterende og helt OK, at man prioriterer sig selv.

Og når det hele så er overstået, og pausen er ved at få en ende, er ansigtsudtrykket anderledes eller forandret i forhold til, da man kom.

– Nogle er her i 30 minutter. Andre i tre timer. Det kommer an på, hvilken luksus man søger. Men det er tydeligt at se, at man har fået gearet ned. At man har holdt pause.

Udsendte journalist elskede hvert øjeblik af sin pause. Et skønt, langt frikvarter fra hverdagen, som først rigtigt kom i gang igen dagen efter. Tak, Pause Studio

Læs den originale artikel her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *