Cryosauna

Behandling i en cryosauna er en populær behandlingsform med mange gavnlige effekter. En cryobehandling, der varer blot tre minutter, kan nemlig gavne både din restitution, mobilitet, søvnkvalitet og meget mere. Cryoterapi bruges af nogle af de mest succesfulde atleter i verden, og du har nu også mulighed for at tage del i de fysiske og mentale fordele, som behandlingen byder på.

Hos pause recovery studio tilbyder vi cryobehandlinger til favorable priser. Læg vej forbi vores wellness center og recovery studio, og oplev på egen krop, hvad en behandling i en cryosauna kan gøre for dig.

Gør noget godt for din krop og sjæl med en cryobehandling

Cryo – eller kryo – er græsk og betyder kulde. Derfor bliver cryoterapi også kaldt for kuldeterapi. Dette er i sig selv meget sigende for, hvad der kendetegner behandlingen.

I en cryosauna bliver din krop udsat for kraftig, men kortvarig nedkøling. Selve behandlingen foregår i en aflukket saunaboks, hvor temperaturen er på under -100 grader. Cryoterapi er efterhånden en udbredt terapiform med mange helbredsmæssige og skønhedsmæssige effekter.

Kuldeterapi er ikke en ny opfindelse, men særligt inden for de seneste år har danskerne fået øjnene op for terapiformens positive effekter. Cryoterapi blev opfundet af en japansk læge ved navn Toshima Yamauchi for over 40 år siden. Det skete i 1978.

De helbredsmæssige effekter af cryoterapi

Cryoterapi kan have mange positive effekter, heriblandt en lang række helbredsmæssige effekter. I en cryosauna eksponeres din krop for meget lave lufttemperaturer, og netop den ekstreme kulde er en effektiv måde at fremprovokere din krops selvhelbredende mekanismer på.

Din krop udsættes for et ekstremt kuldechok, hvilket gør, at blodet bliver kanaliseret over til kroppens indre organer, og i den forbindelse bliver blodet renset for toksiner og affaldsstoffer. Efter endt behandling ilter blodet, adrenalin frigives, og du vil opleve en følelse af fornyet energi.

Her er de helbredsmæssige effekter af cryoterapi:

 • Fremskynder restitution efter skader og operationer
 • Reducerer mælkesyre
 • Øger mobiliteten
 • Fremskynder muskelrestitution
 • Forbedrer søvnkvaliteten
 • Forbedrer det generelle velvære
 • Modvirker stress
 • … og meget mere!

De skønhedsmæssige effekter af cryoterapi

Cryoterapi er bedst kendt for at byde på mange helbredsmæssige effekter, men der er også enkelte skønhedsmæssige effekter af behandlingen, der er værd at nævne.

En af de positive effekter er, at behandling i en cryosauna kan øge kollagenproduktionen. Kollagen hører til blandt kroppens vigtigste byggesten og har bl.a. til formål at holde huden fast og elastisk. Cryoterapi vil dermed kunne være med til at holde din hud pæn og sund.

Cryobehandling vil efter sigende også kunne øge kalorieforbrændingen, og behandlingen kan derfor potentielt være gavnlig i forbindelse med et vægttabsforløb. Dette er dog ikke bekræftet af videnskabelige undersøgelser (*).

Her er de skønhedsmæssige effekter af cryoterapi:

 • Øger kollagenproduktionen
 • Øger kalorieforbrændingen (*)

Sådan foregår frysebehandling step-by-step

Der kan, som nævnt, være mange gavnlige effekter ved cryoterapi, men inden du træder ind i vores cryosauna, kan du drage fordel af at vide, hvordan behandlingen foregår step-by-step.

Sådan foregår det:

 1. Du bliver introduceret for behandlingen af en af vores dygtige behandlere og kan i den anledning stille spørgsmål
 2. Du afklæder dig alt tøj og smykker
 3. Du træder ind i vores cryosauna
 4. Du bliver guidet gennem behandlingen af en behandler, som du vil kunne se under hele behandlingen
 5. Du træder ud af saunaen og klæder dig på igen eller fortsætter til en af vores andre behandlinger

Som nævnt i punkt fire, så vil du hele tiden kunne se behandleren under behandlingen, idet dit hoved stikker ud øverst, og du vil altid have mulighed for at afbryde behandlingen.

Cryoterapi er for alle

Målgruppen for cryoterapi er bred.

Denne type behandling er først og fremmest populær blandt professionelle atleter og fitnessentusiaster, idet cryobehandling kan fremskynde muskelrestitution, reducere mælkesyre og andet, der fremmer den fysiske præstation.

Cryoterapi kan dog også gavne mange andre mennesker. Der er eksempelvis mange gigtpatienter, personer med søvnproblemer, personer med fibromyalgi (smerter i musklerne) og personer med et højt stressniveau, der bruger cryoterapi.

Rådfør dig med din læge, hvis du af helbredsmæssige årsager er i tvivl om, hvorvidt du bør modtage cryobehandling.

Cyrosauna

Cryosauna pris: Hvad koster behandlingen?

I hovedmenuen på vores hjemmeside kan du under priser se, hvad cryobehandling og vores andre behandlinger koster. Du kan evt. kombinere cryoterapi med recovery boots og floating, hvis du vil have den ultimative wellnessoplevelse. Tag evt. din bedste veninde eller bedre halvdel med under armen til en skøn spadag. Bemærk dog, at der kun kan være én person i en cryosauna ad gangen.

Book tid til en cryobehandling

Vil du gerne prøve cryoterapi? Så kan du nemt booke tid til en cryobehandling via vores hjemmeside. I vores bookingsystem skal du blot vælge den ønskede behandling for derefter at vælge dato og tidspunkt. Til sidst beder vi dig om at angive dine kontaktoplysninger. Når bookingen er fuldført, kan du læne dig tilbage og glæde dig til at besøge os.

Tilmeld nyhedsbrevet

Du modtager særlige tilbud og nyheder, men vi skriver kun når det er vigtigt for dig

….og du altid kan framelde dig.