Infrarød sauna fordele

Hos pause recovery studio tilbyder vi en række forskellige afslappende og effektive behandlinger. Vi kan foruden floating terapi og kompressionsbehandling tilbyde en infrarød sauna behandling.

Vores infrarøde sauna byder på rigtig mange fordele – for både den mentale og den fysiske sundhed. Fordele, som du også kan tage del i, hvis du booker tid til en behandling. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de vigtigste fordele ved en infrarød behandling. Dette kan måske gøre dig afklaret omkring, hvorvidt infrarød sauna er noget for dig.

Fordele ved infrarød sauna

Det er ikke uden grund, at mange af vores gæster regelmæssigt kommer forbi vores studio og tilbringer 45 fantastiske minutter i vores infrarøde sauna. Det hænger naturligvis sammen med, at der er mange fordele forbundet med at gå i infrarød sauna.

Der er bl.a. følgende fordele ved infrarød sauna:

  1. Effektivt til udrensning af affaldsstoffer
  2. Stofskiftet og kalorieforbrændingen øges (positivt ifm. et vægttab)
  3. Det er godt for muskler og led (ved ømhed, stivhed m.v.)
  4. Det er afslappende

I de kommende underafsnit kommer vi nærmere ind på fordelene ved en infrarød behandling.

#1 Affaldsstoffer transporteres ud af kroppen

Selvom temperaturen i en infrarød sauna er lavere end i en traditionel sauna, så er varmen fra de infrarøde stråler i stand til at varme kroppen op. Varmen går dybt ned i vævene, og netop varmen bevirker, at de fleste affaldsstoffer transporteres ud af kroppen via sveden. Der udskilles bl.a. affaldsstoffer som nikotin, tungmetaller og toxiner. Affaldsstoffer gør ikke noget godt for dit helbred, hvorfor det er vigtigt at få dem transporteret ud af kroppen. Dette er en infrarød sauna effektiv til.

#2 Stofskiftet og kalorieforbrændingen øges

I en infrarød sauna vil temperaturen være på omkring 45 grader. De infrarøde stråler vil få din krop til at svede, og det er en energikrævende proces, der vil øge stofskiftet og derfor også kalorieforbrændingen. Det gør det muligt for dig at få forbrændingen op, selvom du sidder helt stille i saunaen og ikke foretager dig noget. Er du i gang med et vægttab, så kan regelmæssige behandlinger i en infrarød sauna være et godt supplement.

#3 Godt for led og muskler

Døjer du med stive muskler og led, eller er du ofte øm i kroppen mange dage, efter at du har været fysisk aktiv? Så kan en tur i en infrarød sauna gøre underværker. Den infrarøde varme øger blodcirkulationen i kroppen, hvilket bl.a. gavner dine muskler og led, da de får tilført mere ilt og næringsstoffer. Dette kan være yderst effektivt mod stivhed og ømhed, og bl.a. af følgende grund er infrarød sauna et hit blandt sportsfolk.

#4 Maksimal afslapning

En fjerde fordel ved en infrarød sauna behandling er, at det er yderst behageligt og afslappende. Når du sidder i en infrarød sauna, så mærker du straks, hvordan varmen og roen får dig til at slappe helt af, og du glemmer alt om tid og sted for en stund.

Tag evt. din bedre halvdel med under armen, hvis du vil have en at dele den skønne oplevelse med.

Hvad er infrarød sauna godt for?

Infrarød sauna er godt for rigtig mange ting. Det er ikke mindst godt for dig, der ønsker mere energi i hverdagen, men vil også være velegnet til dig, der træner og ønsker hurtigere restitution. Ligeledes vil en infrarød behandling kunne gøre en forskel for dig, der døjer med kronisk sygdom og følgevirkninger.

pause recovery studio

Frederiks Plads 28

8000 Aarhus, Danmark

+45 8118 6400

mail@pausestudio.dk

Åbningstider

man: 13.00–22.00
tir: 13.00–22.00
ons: 13.00–22.00
tor: 10.00–22.00
fre: 10.00–22.00
lør: 10.00–22.00
søn: 10.00–22.00

Find os her