Smertebehandling ved kroniske smerter

Kroniske smerter kan være meget invaliderende for den berørte og bør derfor behandles.

Der findes forskellige former for smertebehandling, og hvilken type behandling der er bedst og mest effektiv varierer fra person til person. Nogle mennesker oplever rigtig god effekt ved en type smertebehandling, mens andre oplever en bedre effekt ved en anden type smertebehandling.

Medicinsk smertebehandling

Ved både stærke og svage smerter er der mulighed for at tage smertestillende medicin efter konsultation med lægen. Den smertestillende medicin lindrer, som navnet antyder, smerterne, så smerterne ikke får lov til at fylde for meget i hverdagen.

Motion og træning kan være smertelindrende

Motion og træning kan også have en positiv virkning på kroniske smerter og kan være et godt supplement eller alternativ til smertestillende medicin. Forskning har nemlig vist, at sport og motion kan have en smertelindrende effekt.

Andre former for smertebehandling

Mange personer med kroniske smerter har også oplevet en god effekt af akupunktur og kostterapi. Disse behandlinger er at betragte som alternative behandlinger. Der findes også en række andre alternative former for smertebehandling, bl.a. infrarød sauna og floating therapy. Begge dele tilbyder vi hos pause recovery studio.

Hvornår betragtes smerter som kroniske?

Mange mennesker kan opleve at have smerter i nogle dage, uger eller måneder, men hvornår er der tale om kroniske smerter?

Vi bruger betegnelsen kroniske smerter, når smerterne har stået på i mere end seks måneder. Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom der tales om kroniske smerter, så er smerterne ikke nødvendigvis kroniske. En måske bedre betegnelse vil derfor være længerevarende smerter.

Alternativ smertebehandling

Mange former for smertebehandling er forbundet med visse bivirkninger. Det gælder bl.a. meget smertestillende medicin. Noget smertestillende medicin kan f.eks. påvirke nyrens funktion, kroppens væskeudskillelse og blodtrykket. Spørg med fordel ind til eventuelle bivirkninger og risici ved de forskellige lægemidler, når du taler med din læge.

Ønsker du et alternativ eller et supplement til medicin? Så skal du kende til nogle af de forskellige former for alternative smertebehandlinger. Hos pause recovery studio tilbyder vi bl.a. floating therapy og infrarød sauna, der kan have en smertestillende effekt.

Smertelindring med infrarød sauna

Infrarød sauna har mange positive effekter. Varmebehandlingen hjælper bl.a. med at øge blodcirkulationen, så der kommer mere blod ud til områder med spænding og smerte, ligesom det hjælper til at genopbygge led og muskler. En infrarød behandling vil desuden kunne hjælpe dig til at finde ro og genfinde energien i en hverdag, hvor du er plaget af smerter.

Hvis du erfarer, at infrarød sauna har en positiv effekt på dine kroniske smerter efter at have besøgt pause recovery studio, så kan du overveje at købe et klippekort.

Hver behandling i vores infrarøde sauna varer 45 minutter og foregår i vores rolige og lækre omgivelser. 45 minutter i en sauna lyder måske af lang tid, men vær opmærksom på, at temperaturen i en infrarød sauna er lavere end i en traditionel sauna (45 grader i stedet for 80-90 grader). Desuden er luften tør og behagelig i en infrarød sauna.

Floating therapy kan reducere smerter

Resultater af undersøgelser har vist, at floating therapy, blandt mange andre fordele, har en positiv virkning på stærke smerter. Floating therapy er endvidere effektivt mod stress. Er dine smerter stressrelaterede, så vil flydeterapi være særdeles velegnet som alternativ smertebehandling.

Floating therapy adskiller sig fra en række andre former for smertebehandling, herunder medicinsk smertebehandling, ved at være helt uden bivirkninger og risici. Måske viser det sig at være den mest effektive smertelindrende behandling for netop dig.

Tal med din læge omkring mulighederne inden for smertebehandling

Som vi har været inde på i guiden, så findes der forskellige former for smertebehandling. Nogle former er mere udbredte end andre, og nogle er statistisk set mere effektive end andre. Det er dog meget individuelt, hvad der virker bedst, og derfor bør du tale med din læge, inden du prøver en ny form for smertebehandling. Din læge er trods alt den person, der udover dig selv, har det bedste kendskab til dit helbred.

pause recovery studio

Frederiks Plads 28

8000 Aarhus, Danmark

+45 8118 6400

mail@pausestudio.dk

Åbningstider

man: 13.00–22.00
tir: 13.00–22.00
ons: 13.00–22.00
tor: 10.00–22.00
fre: 10.00–22.00
lør: 10.00–22.00
søn: 10.00–22.00

Find os her