Miniferie i Aarhus

 

Hvad skal man opleve i Aarhus? En forlænget weekend i Aarhus kan byde på mange forskellige oplevelser. Udtrykket ‘krop og sjæl’ får en helt ny betydning, da du kan finde attraktioner, der gør noget godt for enten kroppen, sjælen – eller begge dele!

Kulturoplevelser i Aarhus

Når du er i Aarhus, er det næsten obligatorisk at tage på enten ARoS eller Moesgaard Museum. ARoS er et af Nordens førende kunstmuseer, og har hvert år over en million besøgende! Kunstmuseet præsenterer både nationale og internationale kunstnere, og udstillingerne kan være alt fra almindelige oliemalerier til interaktivt installationskunst.

Moesgaard Museum er et specialmuseum i arkæologi og etnografi. Museet har særlig fokus på hvordan vi, som mennesker, har udviklet os igennem tiden. Hovedparten af de arkæologiske samlinger er danske, men rummer også skiftende særudstillinger fra hele verden. Af faste udstillinger kan man finde fortællinger og genstande fra stenalderen, bronzealderen, vikingetiden og middelalderen.

Oplev Den Gamle By i midten af Aarhus – en velbevaret tidskapsel i midten af en pulserende storby. Rejs tilbage i tiden og oplev hvordan det var at leve i Aarhus i løbet af forskellige perioder. Hvordan var Aarhus før 1900-tallet, hvad skete der da byen blev moderne i 1920’erne og hvad kendetegnede ‘velfærdsdanmark’ i 1970’erne? Stuer, køkkener, butikker, teknologi og gader viser hvordan Danmark har udviklet sig i løbet af de sidste 2-300 år.

Hvis man foretrækker at læne sig tilbage og lade kunst udfolde sig foran en, så er Aarhus Teater den helt rette oplevelse. Aarhus Teater er opført i slutningen af 1890’erne og er tegnet af arkitekten Hack Kampmann, manden bag flere af tidens mest markante offentlige bygninger i Aarhus. Hack Kampmann står blandt andet bag Marselisborg Slot, Toldboden, Erhvervsarkivet og Aarhus Katedralskole. Aarhus Teatret byder på alt fra teaterkoncerter, genopførte lystspil til det nyeste inden for scenekunst.

Naturoplevelser i Aarhus

Aarhus er en storby omgivet af smuk natur. Om man vælger at gå nord for byen mod Riis Skov eller syd for byen, langs Tangkrogen ud mod Marselisborg, så er man garanteret at opleve en masse skøn natur – og det er ganske gratis.

Riis Skov ligger i den nordøstlige del af Aarhus ud mod vandet, så mens du går imellem bøgetræer og fornemmer duften af ramsløg, nyder du udsigt mod Aarhus Bugt og de mange nybyggerier som pryder Aarhus Ø. For foden af Riis Skov ligger Den Permanente, som både er en badeanstalt samt en af byens bedste og mest populære badestrande.

Tangkrogen ligger i den sydlige ende af Aarhus. Også her vil du opleve kombinationen af natur, sand og vand. Når man går langs Tangkrogen bliver man samtidig ført hen til Marselisborg Skovene og Marselisborg Slot, hvor man har mulighed for at gå mellem rådyrene, løbe sig en tur eller sætte sig ned med en kop kaffe på en bænk og nyde udsigten. I dette område, er det også anbefalelsesværdigt at opleve Den Uendelige Bro. Den cirkelformede brokonstruktion af træ løber fra strandkanten og ud i Aarhus Bugten.

Hvis man hverken er til skov eller strand, er Væksthusene i Botanisk Have et godt alternativ til en ‘grøn’ oplevelse. Botanisk Have ligger midt inde i byen – faktisk lige ved siden af Den Gamle By. Man kan vælge at gå en tur gennem den flotte og vedligeholdte park, eller man kan gå på opdagelse inde i Væksthusene. Her oplever du jordens fire forskellige klimazoner og i den store kuppel, også kendt som tropehuset, gå du mellem tropiske planter og smukke sommerfugle, som flyver frit omkring.

Spa og wellness i Aarhus

wellness oplevelse aarhusEfter en hel dag med en masse indtryk fra forskellige oplevelser, har man brug for at slappe af i et float studio. Vil du opleve afslapning og wellness på den fede måde, er pause recovery studio værd at besøge.

Så din gå- eller cykeltur ud mod Tangkrogen og tilbage, kan sagtens afsluttes med en wellness oplevelse. pause recovery studio, har på kort tid vist sig som et af Danmarks bedste spa- og wellnesssteder. Float centeret tilbyder tre forskellige behandlinger: floating terapi, infrarød sauna og recovery og cryo boots. Om I er kæreste, venner eller du besøger Aarhus alene, bør du prøve ‘pause-pakken’. Her oplever I en kombination af alle tre behandlinger, og wellnesspakken varer 2 eller 3 timer. Hos pause recovery studio får du restitueret både krop og sjæl.

pause recovery studio ligger på Frederiks Plads 28, for enden af Jægergårdsgade.

Værd at opleve i Aarhus

Hvis man går sig en tur ned gennem Strøget i Aarhus og oser lidt, skal man stoppe op ved Salling og opleve Salling Rooftop. Da Salling i 2017 indviede den store tagterrasse blev det muligt at opleve Aarhus på en helt ny måde. Her har man nemlig udsigt over hele byen. Alt afhængig af vejret har man mulighed for at sidde både udenfor og indenfor. Folk kommer her for at få drinks, spise en lækker frokost eller nyde en god kop kaffe. Hvis man tør, kan man gå ud på Salling SKYWALK – en glasplade 27 meter over Strøget.

I bunden af Strøget og forbi Aarhus Domkirke begynder Latinerkvarteret. For en kort stund vil man tro, at man ikke længere er i Aarhus, da denne bydel rummer en helt særlig atmosfære. Man går gennem små, brostensbelagte gader, med gamle skæve facader, som er fuld af liv – enten i form af mennesker eller kunst. Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus, og opstod i slutningen af 1400-tallet. Her kan man både nyde en kop kaffe og et fransk-inspireret måltid. Man kan gå på opdagelse efter alt fra gode genbrugsfund til lækkert og toptrendy designertøj.

Overnatning i Århus

Aarhus byder på mange hoteller i enhver prisklasse som spænder fra simple vandrehjem til overdådige 5 stjernede hoteller. Lidt uden for Aarhus finder man desuden byens to campingpladser. Aarhus Camping ligger nord for byen, men campingpladsen Blommenhaven ligger i Marselisborgskovene i de naturskønne omgivelser tæt på stranden syd for Aarhus. Foretrækker man fred og ro i et sommerhus, er der mulighed for at leje et fritidshus tæt på Århus.

Mere inspiration til en storbyferie i Aarhus

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *