Muskelspændinger

Muskelspændinger kan sætte sig mange steder og kan opstå af forskellige årsager. De hyppigste årsager til spændingerne er fejlbelastning eller overbelastning af muskulaturen.

Spændinger i musklerne er meget udbredt og opleves af de fleste danskere i kortere eller længere perioder. Døjer du også med muskelspændinger, og påvirker det din performance og dit overskud negativt, så er der hjælp at hente.

Flere forskellige behandlingstyper har vist sig at være effektive mod muskelspændinger. Det gælder bl.a. kompressionsbehandlinger (med cryo og recovery boots) og infrarød sauna. Vi tilbyder begge dele hos pause recovery studio.

Hvad er muskelspændinger, og hvordan opstår de?

Muskelspændinger er, som navnet antyder, spændinger i musklerne. Disse spændinger kan opstå i alle muskler, men det er i nakke- og skulderområdet, at der oftest opleves muskulære spændinger.

Der kan være adskillige årsager til muskulære spændinger. Spændinger i musklerne kan f.eks. opstå ved træning eller ved uvant arbejde, ligesom det kan opstå ved stillesiddende og statisk arbejde. Dine muskelspændinger kan f.eks. skyldes, at du tilbringer mange af dine vågne timer foran skrivebordet.

Fejlbelastningen eller overbelastningen af muskulaturen fører til spændinger, der kan være smertefulde og hæmmende. Muskelspændinger kan behandles, men døjer du tit med spændinger i muskulaturen, er det en god idé at dykke ned i den bagvedliggende årsag, så du kan handle på det og ændre nogle vaner.

Muskelspændinger behandling

Muskelspændinger kan være smertefulde og generende – og bør derfor behandles.

For at få den mest effektive behandling vil det være en fordel at kende årsagen til spændingerne.

Muskelspændinger kan, og bør, nemlig behandles forskelligt, alt efter om spændingerne sidder i nakken, skuldrene, benene eller et helt fjerde sted.

Hos pause recovery studio vil flere af vores behandlinger kunne gøre en forskel for dig, der døjer med muskelspændinger. Hvad end du har en meget aktiv hverdag med masser af sport på programmet, som har givet spændinger, eller om du har et stillesiddende arbejde, der er årsag til dine muskelspændinger, så kan vi hjælpe dig.

Vi tilbyder to forskellige behandlinger mod muskelspændinger – henholdsvis infrarød sauna og kompressionsbehandling med recovery og cryo boots. Læs mere om mulighederne herunder.

Recovery og cryo boots afhjælper muskelspændinger i benene

Recovery boots og cryo boots kan afhjælpe mange problemer, eksempelvis muskelspændinger. Hvis du derfor har spændte muskler af den ene eller anden årsag og derfor har brug for effektiv afspænding, så kom forbi vores studio og prøv vores recovery eller cryo boots. Foruden at kunne afhjælpe muskelspændinger, så er disse boots effektive til at mindske uro i benene, øge blodcirkulationen og meget mere. Denne type behandling er især populær blandt personer, der løber eller cykler meget, men andre vil også kunne drage nytte af behandlingen.

Infrarød sauna er effektivt mod muskelspændinger

Hos pause recovery studio tilbyder vi også en anden effektiv behandling mod muskelspændinger – nemlig infrarød sauna. En infrarød behandling vil hjælpe med at afslappe musklerne samt genopbygge led og muskler.

Denne type behandling kan med fordel kombineres med en kompressionsbehandling. Med disse to behandlinger kan du snart vinke farvel til dine muskelspændinger, men husk at være opmærksom på den bagvedliggende årsag, så du kan forebygge spændinger i muskulaturen.

pause recovery studio

Frederiks Plads 28

8000 Aarhus, Danmark

+45 8118 6400

mail@pausestudio.dk

Åbningstider

man: 13.00–22.00
tir: 13.00–22.00
ons: 13.00–22.00
tor: 10.00–22.00
fre: 10.00–22.00
lør: 10.00–22.00
søn: 10.00–22.00

Find os her