• Spørgsmål og svar Pause Recovery Studio

– Spørgsmål

Det at bruge floating therapy, infrarød sauna og boots til wellness i hverdagen er nyt i Danmark, og vi kan godt forstå, hvis du har spørgsmål inden behandlingen. Her får du svar på det meste, før dit besøg i pause studio:

– floating terapi

Brug ikke hud- og hårprodukter inden du skal i tanken, da disse aflejres i vandet.

Undgå at drikke kaffe i timerne op til behandlingen, da kaffe er en kunstig stimulans der gør det sværere for dig at opnå den dybe afslappede tilstand i kroppen du trænger til.

Vandet i tankene har et meget højt saltindhold. Derfor vil det svie i sårene, hvis du har sår og rifter eller lige har barberet eller vokset huden. Der er vaseline i kabinen, du kan bruge til små sår eller rifter.

VIGTIGT: Har du farvet håret eller brugt spray tan, skal der gå mindst en uge før du floater, da farven vil smitte af. Sker dette bliver det en dyr omgang, da tanken herefter skal tages ud af drift i mindst 24 timer for en dybdegående rensning.

Nej, du skal kun have dig selv med. Vi sørger for shampoo, håndklæder og ørepropper.
Du kan medbringe svømmetøj, men de fleste foretrækker et float uden tøj, da det giver den mest uforstyrrede oplevelse. Du har selvfølgeligt kabinen helt for dig selv, og bliver ikke forstyrret af andre, mens du floater.

Det er bedst at spise let i timerne op til floatation og kun at drikke vand.

Nej, saltindholdet i vandet er så stort, at alle flyder ovenpå – uanset størrelse og form. Du kan opleve, at du falder i søvn under floatet, men det er helt normalt, når du når de dybe afslapningsstadier.

Vandet er renere end nogen svømmehal, du nogensinde har været i. Epsomsaltet holder miljøet 100 procent sterilt, og vandet renses 10 gange igennem filtre mellem hvert float. Pause Recovery Studio har opnået titlen Floataway Center of Excellence, da studioet lever op til særligt høje krav indenfor områder som service, fysisk indretning og rengøring.

Epsomsalt kaldes også magnesium sulfat og er et mineral, der har vist sig at hjælpe kroppen med at detoxe. Det styrker immunforsvaret og udløser endorfiner. Når du opholder dig i vandet, sænker det dit niveau af stresshormonet adrenalin, og kroppen kommer i en mere balanceret og afslappet tilstand.

At floate giver nærmere en følelse af at befinde sig vægtløs i et uendeligt univers, hvor du er fuldkommen afslappet. Er du alligevel nervøs, så snak med os i pause studio om det, så hjælper vi med at finde en god løsning for dig. Du kan vælge den store Float Cabin frem for Float Pod, lade lyset være tændt, musikken på og lågen åben. Du kan også starte med at prøve et par-float sammen med en du kender og har tillid til.

Stå op af tanken, skyl saltet af i bruseren, tag tøj på og gå ud på toilettet. Husk at tage et bad igen, før du returnerer til din floating pod.

Undgå barbering og voksning lige før en behandling, da saltet vil svie på huden. Har du farvet håret eller brugt selvbruner på huden, skal du vente en uge med floatation, så farven har haft tid til at sætte sig.

Hvis du lider af alvorlig sygdom, epilepsi, inkontinens eller alvorlig hudsygdom, må du desværre ikke floate.

For de fleste gravide kvinder vil det være dejligt afstressende for kroppen at floate. Hvis du er nervøs eller i tvivl om du må floate, så spørg din læge for at være helt sikker.

Hvor mange behandlinger, du har brug for, for at mærke forandringen afhænger af din situation og hvordan din krop reagerer på flotation. Nogle bruger floatation therapy til smertelinding eller stressbehandling, andre til restitution eller blot til at være god ved sig selv i en travl hverdag. Du vil sjældent opleve total afslapning efter første behandling, fordi der er mange nye indtryk, du skal vænne dig til.

De fleste oplever positive forandringer efter 3-5 behandlinger. Derfor har vi lavet en FLOAT INTRO-pakke, hvor du får et klippekort til 3 floats og sparer 35 %. Så kan du prøve floating af og mærke, hvor meget energi, det giver dig. JA TAK, giv mig FLOAT INTRO-pakken

Floating tanke (hver session)

  • Alle flader aftørres grundigt med desinficerende rengøringsmiddel
  • Vandet renses igennem kraftige mikrofiltre med pumpehastighed på 140 liter/minut

Floating tanke (dagligt)

  • Deep clean: Alle flader på float tanke inde og ude, samt vådområde aftørres i desinficerende kloropløsning
  • Vandet kontrolleres og PH-værdi og alkalinitet justeres
  • Vandet behandles med klor. Vandet indeholder 1-3 ppm (parts per million), hvilket er nok til at fjerne eventuelle bakterier, men noget mindre end svømmehaller og spa-bade, der bruges af flere mennesker.
  • Løbende måling af vandkvaliteten

– infrarød sauna

Du kommer til at svede, så det er vigtigt, at du drikker rigeligt med vand før og efter din behandling i saunaen. Ud over det behøver du ikke forberede dig.

Nej, du skal kun have dig selv med og eventuelt en flaske til vand. Vi sørger for et håndklæde til dig.

Det er bedst at spise let i timerne op til brug af infrarød sauna og kun at drikke vand.

Hvis du får det varm under behandlingen forlader du saunaen, indtil du er kølet tilstrækkeligt ned til at fortsætte behandlingen. Da luften ikke varmes op ligesom i en traditionel sauna, vil temperaturen i saunaen være lavere. De infrarøde stråler varmer kroppens kernetemperatur op ligesom en traditionel sauna.

Infrarød sauna varmer kroppen op langsomt og behageligt, og de fleste vil finde behandlingen afslappende og dejlig. Typisk vil der gå 10-15 minutter, før du begynder at svede. Bagefter vil de fleste have en dejlig, afslappet følelse i kroppen – lidt ligesom når du har været fysisk aktiv.

De fleste producenter af infrarøde saunaer anbefaler, at kroppen selv får lov til at køle af. Hvis du alligevel vil i bad, anbefaler vi, at du tager et brusebad, når du kommer hjem og kroppen er kølet lidt af.

Slap af i vores lounge med et glas vand eller en varm kop te. Giv dig selv de ekstra minutter, det tager din krop at komme sig. Du kan samtidig glæde dig over, at den øgede kropstemperatur får kroppen til at brænde ekstra kalorier op til en time efter behandlingen.

Ja. De fleste foretrækker at starte ud med sauna eller recovery boots og slutte af med floatation. Vil du prøve den helt store tur, anbefaler vi at starte med infrarød sauna, herefter recovery boots, og til sidst floatation.

Der er ingen begrænsninger for, hvor ofte du må bruge infrarød sauna. Behandlingen har størst effekt, hvis den varer 30 minutter. De fleste foretrækker 1-2 behandlinger om ugen.

Vil du gerne prøve infrarød sauna i pause studio af, har vi lavet INFRARØD SAUNA INTRO-pakke, hvor du får et klippekort til 3 behandlinger og sparer 35 %. Så kan du prøve infrarød sauna af og mærke, hvor meget energi, det giver dig. JA TAK, giv mig SAUNA INTRO-pakken

Det anbefales ikke gravide og ammende kvinder at bruge infrarød sauna, og har du pacemaker, bør du heller ikke bruge saunaen.

Hvis du lider af alvorlig sygdom, er det vigtigt at tale med din egen læge før en behandling.

Saunaen klargøres ved at alle flader aftørres i desinficerende rengøringsmiddel efter hver session

– boots

Det er ikke nødvendigt at forberede dig inden du skal bruge boots.

Kom i et par korte eller lange træningsbukser. Stive bukser som eksempelvis jeans kan give dig mærker på benene.

Du vil opleve at luftkompressionen skiftevis presser på musklerne og herefter løsner op. Trykker Recovery boots for lidt eller for meget på dine ben, kan du nemt ændre det på et display. Cryo boots nedkøler huden på benene til 10-12 grader.

Slap af i vores lounge med et glas vand. Giv dig selv de ekstra minutter, det tager din krop at komme sig.

Ja. De fleste foretrækker at starte ud med sauna eller boots og slutte af med floating. Vil du prøve den helt store tur i pause studio, anbefaler vi at starte med  infrarød sauna, herefter boots, og til sidst floatation therapy.

Boots er særligt effektive for sportsfolk som løbere, cykelryttere og triatleter samt til behandling af patienter med dårlig blodcirkulation eller for meget væske i benene samt diabetespatienter. Boots kan også bruges til restitution oven på operationer.

Hvis du lider af alvorlig sygdom, så tjek om du må få behandling med boots hos din læge, inden du bestiller en behandling.

Alle boots aftørres i desinficerende rengøringsmiddel efter hver session

Tilmeld nyhedsbrevet

Du modtager særlige tilbud og nyheder, men vi skriver kun når det er vigtigt for dig

….og du altid kan framelde dig.

Hver måned trækker vi lod om 5 recovery boots-sessioner!

pause recovery studio

Frederiks Plads 28

8000 Aarhus, Danmark

+45 8118 6400

mail@pausestudio.dk

Åbningstider

man: 13.00–22.00
tir: 13.00–22.00
ons: 13.00–22.00
tor: 10.00–22.00
fre: 10.00–22.00
lør: 10.00–22.00
søn: 10.00–22.00

Find os her