• Spørgsmål og svar Pause Recovery Studio

– Spørgsmål

Det at bruge floating spa, infrarød sauna, cryo therapy, red light lysterapi og recovery boots til wellness i hverdagen er nyt i Danmark, og vi kan godt forstå, hvis du har spørgsmål inden behandlingen. Her får du svar på det meste, før dit besøg i pause studio:

– floating terapi

Brug ikke hud- og hårprodukter inden du skal i tanken, da disse aflejres i vandet.

Undgå at drikke kaffe i timerne op til behandlingen, da kaffe er en kunstig stimulans der gør det sværere for dig at opnå den dybe afslappede tilstand i kroppen du trænger til.

Vandet i tankene har et meget højt saltindhold. Derfor vil det svie i sårene, hvis du har sår og rifter eller lige har barberet eller vokset huden. Der er vaseline i kabinen, du kan bruge til små sår eller rifter.

VIGTIGT: Har du farvet håret eller brugt spray tan, skal der gå mindst en uge før du floater, da farven vil smitte af. Sker dette bliver det en dyr omgang, da tanken herefter skal tages ud af drift i mindst 24 timer for en dybdegående rensning.

Nej, du skal kun have dig selv med. Vi sørger for shampoo, håndklæder og ørepropper.
Du kan medbringe svømmetøj, men de fleste foretrækker et float uden tøj, da det giver den mest uforstyrrede oplevelse. Du har selvfølgeligt kabinen helt for dig selv, og bliver ikke forstyrret af andre, mens du floater.

Det er bedst at spise let i timerne op til floatation og kun at drikke vand.

Nej, saltindholdet i vandet er så stort, at alle flyder ovenpå – uanset størrelse og form. Du kan opleve, at du falder i søvn under floatet, men det er helt normalt, når du når de dybe afslapningsstadier.

Vandet er sandsynligvis renere end nogen svømmehal, du nogensinde har været i. Epsomsaltet holder sammen med brintoverilte miljøet 100 procent sterilt, og vandet renses 10 gange igennem særlige mikrofiltre imellem hver float session. PAUSE recovery studio har opnået titlen Floataway Center of Excellence, da studioet lever op til særligt høje krav indenfor områder som service, fysisk indretning og rengøring.

Epsomsalt kaldes også magnesium sulfat og er et mineral, der har vist sig at hjælpe kroppen til at slappe helt af. Det styrker immunforsvaret og udløser endorfiner. Når du opholder dig i vandet, sænker det dit niveau af stresshormonet adrenalin, og kroppen kommer i en mere balanceret og afslappet tilstand.

At floate giver nærmere en følelse af at befinde sig vægtløs i et uendeligt univers, hvor du er fuldkommen afslappet. Er du alligevel nervøs, så snak med den ansatte om det, så hjælper vi med at finde en god løsning for dig. Vi har kun de store og rummelige floating spa med masser af plads. Du kan altid lade lyset være tændt, musikken på og lågen åben. Du kan også starte med at prøve et par-float sammen med én, du kender og har tillid til.

Stå op af tanken, skyl saltet af i bruseren, tag tøj på og gå ud på toilettet. Husk at tage et bad igen, før du returnerer til din floating spa.

Undgå barbering og voksning lige før en behandling, da saltet vil svie på huden. Har du farvet håret eller brugt selvbruner på huden, skal du vente en uge med floating spa, så farven har haft tid til at sætte sig og ikke aflejret i vandet.

Hvis du lider af alvorlig sygdom, epilepsi, inkontinens eller alvorlig hudsygdom med åbne sår, må du desværre ikke floate.

For de fleste gravide kvinder vil det være dejligt afstressende for kroppen at floate. Hvis du er nervøs eller i tvivl om du må floate, så spørg din læge for at være helt sikker.

Hvor mange behandlinger, du har brug for, for at mærke forandringen afhænger af din situation og hvordan din krop reagerer på flotation. Nogle bruger floatation therapy til smertelinding eller stressbehandling, andre til restitution eller blot til at være god ved sig selv i en travl hverdag. Du vil sjældent opleve total afslapning efter første behandling, fordi der er mange nye indtryk, du skal vænne dig til.

De fleste oplever positive forandringer efter 3-5 behandlinger. Derfor har vi lavet en FLOAT INTRO-pakke, hvor du får et klippekort til 3 floats og sparer 35 %. Så kan du prøve floating af og mærke, hvor meget energi, det giver dig. JA TAK, giv mig FLOAT INTRO-pakken

– infrarød sauna

Du kommer til at svede, så det er vigtigt, at du drikker rigeligt med vand før og efter din behandling i saunaen. Ud over det behøver du ikke forberede dig.

Nej, du skal kun have dig selv med og eventuelt en flaske til vand. Vi sørger for et håndklæde til dig.

Det er bedst at spise let i timerne op til brug af infrarød sauna og kun at drikke vand.

Hvis du får det varm under behandlingen forlader du saunaen, indtil du er kølet tilstrækkeligt ned til at fortsætte behandlingen. Da luften ikke varmes op ligesom i en traditionel sauna, vil temperaturen i saunaen være lavere. De infrarøde stråler varmer kroppens kernetemperatur op ligesom en traditionel sauna.

Infrarød sauna varmer kroppen op langsomt og behageligt, og de fleste vil finde behandlingen afslappende og dejlig. Typisk vil der gå 10-15 minutter, før du begynder at svede. Bagefter vil de fleste have en dejlig, afslappet følelse i kroppen – lidt ligesom når du har været fysisk aktiv.

De fleste producenter af infrarøde saunaer anbefaler, at kroppen selv får lov til at køle af. Hvis du alligevel vil i bad, anbefaler vi, at du tager et brusebad, når du kommer hjem og kroppen er kølet lidt af.

Slap af i vores lounge med et glas vand eller en varm kop te. Giv dig selv de ekstra minutter, det tager din krop at komme sig. Du kan samtidig glæde dig over, at den øgede kropstemperatur får kroppen til at brænde ekstra kalorier op til en time efter behandlingen.

Ja. De fleste foretrækker at starte ud med sauna eller recovery boots og slutte af med floating spa. Vil du prøve den helt store tur, anbefaler vi at starte med infrarød sauna, herefter recovery boots, og til sidst floating spa.

Der er ingen begrænsninger for, hvor ofte du må bruge infrarød sauna. Behandlingen har størst effekt, hvis den varer 30 minutter. De fleste foretrækker 1-2 behandlinger om ugen.

Det anbefales ikke gravide og ammende kvinder at bruge infrarød sauna, og har du pacemaker, bør du heller ikke bruge saunaen.

Hvis du lider af alvorlig sygdom, er det vigtigt at tale med din egen læge før en behandling.

– cryo sauna

Når du ankommer til studio vil instruktøren følge dig til cryosaunaen, hvor du afklæder dig til kun at have undertøj og strømper på. Så påfører du dig de udleverede sko, handsker, halsrør og badekåbe.

Herefter hjælper instruktøren dig ind i cryosaunaen, hjælper dig af med badekåben og starter selve behandlingen. Behandlingen varer 2-3 minutter, og instruktøren er med dig hele vejen.

Du skal have strømper på (eller med), og undertøj/shorts du føler dig komfortabel i. Bruger du bh, må der ikke være synlig metalbøjle i den. Det allerbedste er en sports bh uden metalbøjle.

Du skal have dit eget undertøj (uden synligt metal) eller badetøj på. En sports bh eller crop top er en god ting. Du skal desuden huske strømper.

Vi sørger for sko, handsker og halsrør.

Det tøj du har på under behandlingen, skal ALTID være tørt, og du må ikke have sveddråber på kroppen.

Før start bestemmer du selv om behandlingen skal være mild, normal eller intens. Vi anbefaler altid at starte med mild. Herefter stiller du dig ind i cryosaunaen, hvor kun hovedet stikker ud.

Luften der rammer din krop er kold og tør, og du følger hele tiden med på en skærm hvad overfladetemperaturen er seks forskellige steder på din krop. Bliver det hele for meget, åbner du blot døren og træder ud.

Sessionen varer 2-3 minutter alt efter hvor hvor hurtigt din krop reagere på kulden.

Cryosaunaen er en nyudvikling fra verdens førende producent finske CTN, og en af de eneste på markedet baseret på el. Det betyder at kulden ikke centreres i bunden af saunaen, men fordeles mere jævnt på kroppen.

Den intelligente måling af kroppens temperatur på seks udvalgte steder gør desuden, at man får netop den mængde kulde, der er nødvendig – Og at sessionen stopper straks målet er nået.

Instruktøren er altid ved din side, og du kan altid åbne døren og afbryde sessionen.

Nyd suset i din krop, klæd dig på, og slap af i vores lounge med et glas vand eller en varm kop te. Giv dig selv de ekstra minutter det tager din krop at komme sig. Du kan samtidig glæde dig over, at kuldebehandlingen får kroppen til at forbrænde ekstra kalorier i op til en time efter behandlingen.

Det er oplagt at kombinere cryo therapy med en varmebehandling som infrarød sauna, da det giver en kontrast til kulden.

En kombination med red light therapy giver et ekstra energi boost efter kulden.

Vil du prøve den helt store tur, anbefaler vi at starte med cryo , herefter infrarød sauna, og til sidst floating spa.

Uanset hvad du vælger, skal du altid starte med cryo sessionen.

De fleste foretrækker 1-2 sessioner om ugen.

Der er en række tilfælde hvor cryo sessioner helt frarådes:

  • Gravide
  • Personer med pacemaker eller andre metal implantater
  • Hjertesygdomme
  • Svær diabetes 1
  • Epilepsi
  • Hudinfektioner med åbne sår og/eller udslæt
  • Personer med nedsat immunforsvar (eks. i kemoforløb)
  • Ubehandlet højt blodtryk
  • 15 år eller yngre
  • Påvirkede af stoffer eller alkohol

Listen herover er ikke nødvendigvis komplet. Er du i tvivl så kontakt din egen læge.

– red light therapy

LedPro er fra den finske producent CTN og giver lysterapi med rødt lys og nær infrarødt lys (NIR). Modellen ligner et solarie, men der er ingen lighed derudover – Ingen skadelige UV-stråler.

Det er ikke nødvendigt at du forbereder dig, inden du skal bruge red light therapy.

Efter afklædning lægger du dig ind i LedPro med det skarpe røde lys. Efter et par minutter føler du varmen brede sig i kroppen.

Klæd dig på og gå til vores lounge, hvor du kan slappe af med et glas vand.

Man kan sagtens bruge RLT dagligt, men for størst udbytte anbefaler producenten forløb med 5 gange den første uge, og herefter 2 gange om ugen.

Behandlingstid på 10 minutter. Længere sessioner kan i følge den seneste forskning give et forringet udbytte.

Ja. Den mest populære kombination er at opleve kontrasten mellem koldt og varmt. Her starter du med at give kroppen et opfriskende kuldechok i helkrops cryokammeret, hvorefter din krop varmes op under lysterapien.

Har du herefter tiden til det, er en afslutning i floating spa en dejlig oplevelse.

Red Light Therapy anses for en meget sikker behandlingsform. Teknologien er godkendt til medicinsk brug, og lysterapi anvendes flere steder på hospitaler ved f.eks. svære tilfælde af hudsygdomme og inflammation i kroppen.

Har du har én af følgende sygdomme eller tilstande skal du dog undgå det røde lys: alvorlig solskoldning, ondartet kræft, epilepsi, øget sensitivitet overfor lys, ubehandlet højt stofskifte (undgå lyset på nakke og øverst på brystet), øjensygdomme (undgå lys i øjnene).

Hvis du lider af anden alvorlig sygdom, så tjek om du må få behandling med red light therapy hos din læge, inden du bestiller en behandling.

– boots

Det er ikke nødvendigt at forberede dig inden du skal bruge boots.

Kom i et par korte eller lange træningsbukser. Stive bukser som eksempelvis jeans kan give dig mærker på benene.

Du vil opleve at luftkompressionen skiftevis presser på musklerne og herefter løsner op. Trykker Recovery boots for lidt eller for meget på dine ben, kan du nemt ændre det på et display.

Slap af i vores lounge med et glas vand. Giv dig selv de ekstra minutter, det tager din krop at komme sig.

Ja. De fleste foretrækker at starte ud med sauna eller boots og slutte af med floating spa. Vil du prøve den helt store tur i pause studio, anbefaler vi at starte med  infrarød sauna, herefter boots, og til sidst floatation therapy.

Boots kan bruges af alle, og bliver du generet af trykket, kan du blot sætte maskinen til mindre tryk. Gravide nyder ofte turen i recovery boots, men anbefales ikke at bruge recovery boots med maksimalt tryk.

Hvis du lider af alvorlig sygdom, så tjek om du må få behandling med boots hos din læge, inden du bestiller en behandling.

Tilmeld nyhedsbrevet

Du modtager særlige tilbud og nyheder, men vi skriver kun når det er vigtigt for dig

….og du altid kan framelde dig

PAUSE recovery studio

Frederiks Plads 28

8000 Aarhus, Danmark

+45 8118 6400

mail@pausestudio.dk

Åbningstider

man: 13.00–22.00
tir: 13.00–22.00
ons: 13.00–22.00
tor: 10.00–22.00
fre: 10.00–22.00
lør: 10.00–22.00
søn: 10.00–22.00

Find os her